Magazin

Top 5 – Najskuplja jela na svetu

дец 22, 2017

Pogledajte koja su to najskuplja jela na svetu, koja će vam pojesti novčanik nakon uživanja u njihovom ukusu.

Da li ste se osećali kao car dok ste plaćali večeru od par hiljada dinara u nekom od jačih restorana u Beogradu? Plaćanje prve večere u restoranu od svog zarađenog novca je jedan od intenzivnijih osećanja u životu. Znajući to, ovi restorani su osećaj zadovoljstva od plaćanja skupih obroka podigli na potpuno novi nivo.

Najskuplji sladoled na svetu

Postoje razne vrste sladoleda, od onih vodenih koji vam se rastope za tili čas i skroz ulepe ruke, pa do onih koje jedete u posebnim prilikama. Međutim, kladimo se da nikada niste pomislili da date ovoliko novca za sladoled.

najskuplji sladoled na svetu

Sundae je sladoledni desert, a obično se sastoji od nekoliko kugli sladoleda, prelivenim topingom, šlagom, čokoladnim mrvicama i ostalim stvarima prijatnim za naš jezik.

Sladoled vole i mladi i stari, ali ovaj sladoled definitivno nije za klince. Sundae Golden Opulence (zlatno bogatstvo) je desert koji se sastoji od tahićanskog vanila krema, pomešanim sa zrnima vanile sa Madagaskara i komadićima retke Chuao čokolade iz Venecuele.

Zatim se preliva jednom od najskupljih čokolada i ukrašava bademima prekrivenim zlatom, marcipanom, a na vrhu se nalazi list jestivog 23-karatnog zlata. Ali to nije sve! Tu negde se dobija i kašika Grande Passion kavijara, kao i pozlaćeni list šećera.

Ako mislite da ovaj obrok dolazi u kornetu grdno se varate. Možda nekom pozlaćenom, ali to opet nije slučaj. Poslužuje se u fensi kristalnom peharu, a jede se sa 18-karatnom zlatnom kašikom, naravno.

Ovaj sladoled će vam istopiti (hehe) 1.000 dolara sa računa.

Najskuplji omlet na svetu

Ko bi rekao da tako jednostavno jelo kao što je omlet može toliko da se zakomplikuje i našminka. Ovaj omlet na oko ne izgleda kao išta specijalno, čak se može reći da pre izgleda kao da vam je tanjir napalo biće iz epizode Rik i Mortija, ali kada znate od čega se pravi, situacija postaje jasnija.

najskuplji omlet na svetu

Inače, obrok se zove Fritata jastoga od zilion dolara. Napomena: ne košta zilion dolara (koliko je to uopšte para?). Sastoji se od odabranog Sevruga kavijara, celog jastoga i najfinijeg krema i vlašca koji može pasti šaka kuvaru.  

Da li ćete se najesti od ovog jela? Bogami, ako znamo da se pravi od šest jaja, može se reći da nećete ostati gladni. Ne znamo da li su jaja od neke svemirske ptice, ali su sigurno organska i bez glutena.

Ovaj omlet će smućkati 1.000 dolara sa vašeg računa u nepovratno.

Najskuplja pica na svetu

Šta je potrebno da se napravi najskuplja pica na svetu?

  • Vrhunski kuvar
  • Vrhunski restoran
  • Vrhunski beli tartufi
  • Zlato!

Ako se nađete na Malti u potrazi za fensi obrokom, uputite se u restoran Valletta. Ovde se pravi najskuplja pica na svetu. Sastoji se od belih tartufa, sveže organske mocarele mleka vodenog bivola (ne, ne izmišljamo reči), tanke korice i listova od 24-karatnog zlata.

najskuplja pica na svetu

Na meniju je pružen sledeći opis: „Ovo nije samo pica; ovo je znak od Boga kojim nam govori koliko je dobra”. Ali ako ste planirali da samo banete na picu, neće vam proći. Moraćete da se najavite makar nedelju dana unapred, jer se tartufi dovoze istog dana kada se pica sprema.

Ova pica će vam ispeći 2.400 dolara sa računa.

Najskuplji desert na svetu

Čokoladni puding, jeftin i ukusan desert koji se lako sprema, osim ako ste kuvar u hotelu Lindeth Howe Country House. Njihov puding se pravi od najkvalitetnije čokolade koja se oblikuje u Faberžeovo jaje i poslužuje sa slojevima žele šampanjca.

najskuplji desert na svetu

Posipa se jestivim zlatom (naravno) i služi sa šampanjcem i kavijarom. Na vrhu se, umesto trešnje, stavlja dijamant.

Ovaj puding će vam skuvati 35.000 dolara sa računa.

Najskuplje jagode na svetu

„Da li ćete nam sada reći da se najskuplje jelo na svetu sastoji nekoliko jagoda? Dobro, ali su sigurno prelivene zlatom ili su neke jagode koje su izumrle fazon.”

Nisu prelivene zlatom, već kuglom sladoleda i šlagom, ali nisu zbog toga najskuplje jelo na svetu.

najskuplje jagode na svetu

Restoran Arnaud’s neguje dugu tradiciju mesta u kojem se muškarci često odlučuju da zaprose svoju partnerku. Kako bi omogućio maksimalan doživljaj i malo se brendirao, osmišljen je obrok nad obrocima za prosidbu.

Dobijate čašu šampanjca u kojoj su poslužene pomenute jagode, začinjene cejlonskim cimetom i tahićanskom vanilom. Zatim sledi ultra-luksuzni koktel – Francuski 75, koji se pravi od raznih starih i skupih pića, kao i 24-karatnim zlatnim pahuljicama.

Ali to nije sve! Kao zlato na tortu, uz ovo jelo se dobija verenički prsten sa džinovskim kraljevsko-plavim dijamantom od 10.06 karata.

U čemu je caka? Stićiće vam račun na 9,85 miliona dolara!

Ako niste pri parama, uvek se možete odlučiti pomenuti desert, bez zaslepljujućeg dijamanta. Cena – 9 dolara, jagode u čaši nikada nisu zvučale jeftinije…

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *