Magazin

Kako da pametno iskoristite vreme za praznike

јан 09, 2018

Nova godina i praznici su period koji obično iskoristimo sa porodicom i prijateljima, jer konačno imamo malo više slobodnog vremena. Svakodnevne obaveze i posao ovih nekoliko dana idu u zaborav. Ipak, važno je da ne protraćite vreme za praznike i potpuno ih preležite bez ikakvog sadržaja. Pročitajte kako najbolje da iskoristite ove praznike, i da ne žalite za izgubljenim slobodnim vremenom kada se vratite na posao.

svetla i sneg u gradu

Mnogi jedva čekaju praznike kako bi dobili malo više dana slobodno i uživali u svemu u čemu nemaju priliku da uživaju zbog obaveza na poslu. Praznici nose posebnu atmosferu, jer imamo priliku da malo više vremena provedemo sa porodicom, roditeljima, bakama i dekama, koje ne viđamo tako često.

Ovo je vreme kada se puno jede, a specijaliteti su iz tradicionalne srpske kuhinje, koju svi tako mnogo volimo.

Kako ovi dani ne bi bili potrošeni uzalud, ovde ćemo izlistati nekoliko saveta koji će vam pomoći pri organizaciji prazničnih dana.

Posvetite se sebi i onome što volite

Praznični dani ne treba da budu pod strogom organizacijom, već treba da se opustite, i uživate, ali i da ne prespavate čitav dan. Setite se svojih hobija, interesovanja i posvetite ceo dan, ili onoliko koliko želite, njima.

bozicni sto u restoranu

Ukoliko vam se gledaju praznični filmovi, ili sezone serija koje ste propustili i niste stigli da pogledate, pozovite svoju omiljenu osobu i uživajte. Ukoliko volite da pišete, a svoju ljubav ste zapostavili, napišite nešto, i proverite da li je talenat i dalje tu, kao što je nekada bio.

Pozovite prijatelje

Znamo da je ovo vreme kada je sve postalo digitalno i elektronski. Otuđenje ljudi nikada nije bilo veće, a prijatelje smo potpuno zapostavili. Pozovite stare prijatelje ukoliko se vraćate u rodni grad, i organizujte srednjoškolsko okupljanje.

Razgovor sa drugarima iz srednje i osnovne škole može da vas vrati u lepe dane detinjstva, a to će vas veoma oraspoložiti.

Posetite restorane sa prijateljima

Ne zaboravite ni sadašnje prijatelje. Pozovite ih na večeru, ili izađite u neki od omiljenih restorana. Ukoliko želite da unesete nešto novo u ovu godinu, možete probati nove restorane i kuhinje koje do sada nikada niste probali, a dugo ste to želeli.

Najveći izbor restorana i kuhinja možete naći na našem sajtu, ne morate da se mučite i da istražujete, jer je kod nas izbor pažljivo napravljen.

Zanimljivo veče možete organizovati i ako odete na pikado, bilijar ili kuglanje. Svima će biti zabavno, a veza koju ćete uspostaviti sa ljudima biće jača i čvršća nego ona koju stvarate kada se dopisujete preko poruka.

Naučite novi hobi

Ukoliko imate sreće, i bavite se onim čime volite, posao vas ispunjava, a imate i dovoljno slobodnog vremena za bliske osobe, onda je ovo pravo vreme da naučite novi hobi. Novi hobi je odlična stvar, jer u vama budi nove crte ličnosti, otvara vaš um, i širi vaša znanja i toleranciju.

kamin u dnevnoj sobi

Novim hobijem podstičete svoju kreativnost, koja će va sigurno koristiti u poslu, ali i u životu. Novi hobi možete učiti sa porodicom, decom, prijateljima. Ovako ćete uspostaviti vezu sa njima, hobi će imati praznični duh, a vaš intelekutalni i kulturni kapital će samo profitirati.

Prošetajte parkom, držite telo aktivnim

Praznični dani su dani kada previše jedemo, što masnog, pečenja, što slatkiša i najukusnijih torti.

Nemojte dozvoliti da vam se telo potpuno ulenji, jer će vam onda biti mnogo teže da se nakon praznika vratite na posao. Održavajte telo i um aktivnim, šetajte, trčite, posetite neku planinu i uživajte u svežem vazduhu.

Dodir sa prirodom svakom čoveku mnogo znači, jer se on tako puni energijom. Priroda je najbolji lek za stres i umor, a to je ono što vam je sigurno potrebno. S obzirom na to da je ova zima prilično topla, pa se i napolju može uživati ukoliko se dobro obučete, piknik sa porodicom i prijateljima je odlična ideja.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *