Magazin

Pop muzika – najveći pop hitovi za kraj 2017. godine

окт 25, 2017

Kada kažemo pop muzika na šta mislimo? Pop muzika je popularna muzika, muzika koja dominira trenutnom muzičkom scenom. Pop muzika se često smatra i sinonimom za “zabavnu muziku”.

publika na koncertu

 

Isto značenje ovog termina nastalo je kada je zabavna muzika bila veoma popularna u Americi, pa je do danas ostalo da je pop muzika zabavna muzika. Popularna muzika je kasnije postala orijentalna muzika, kao i hip hop.

Danas mnogi pop muzikom smatraju takozvani čisti pop. Klasična pop muzika podrazumeva ravne tonove bez mnogo vibrata, a tonovi su lepršavi i veseli.

Međutim, realnost je da pop žanr više nije čist, već ima razne primese, a najviše primese hip hopa. Ličnosti koje obeležavaju naše doba pop muzike su Džastin Biber, Tejlor Svift, Keti Peri i dr.

Pročitajte koji su to pop hitovi koji će zagrevati vaš noćni život u Beogradu, uz koje ćete uživati ove, ali i naredne godine.

#1 Despacito – Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber

Pesma koja je potpuno zapalila svet dobila je verziju u kojoj učestvuje čuveni Džastin Biber, i za tren je ova verzija postala najslušanija pesma ove godine. Fokus pesme je na seksualnosti i romantici između dve osobe.

Ova pesma je probila sve svetske rekorde slušanosti i količine puštanja u klubovima. Pesma ima tri milijarde pregleda na Jutjubu, što je čini sigurnim brojem jedan među hitovima ikada, ali posebno ove godine.

Iako je pesma izašla još na početku godine, preživela leto i jesen, spemna je za zimu i za zagrevanje u klubu.

Sigurni smo da će mnogi od vas dočekati Novu godinu uz ovaj hit, pa ukoliko ne znate ni šta sam naslov znači, otkrićemo vam da znači – polako. Ovo simbolično može da bude pesma vaše buduće godine u kojoj ćete biti strpljiviji.

#2 Look what you made me do – Taylor Swift

Tejlor Svift je promenila svoj žanr, i od kantri devojka postala velika pop diva, i ušla na posebnu listu veliki hitovi pop muzike. Njene pesme su u poslednje tri godine uvek na vrhu liste najveži pop hitovi.

Tejlor je krajem avgusta izbacila novu pesmu, koja je već postala veliki hit, a popularnost joj sve više raste. Tejlor je izgradila stil devojke koja više nije naivna, i koja ume da se bori za sebe.

U novoj pesmi, kao i u prethodnoj, nastavlja da lomi sve što joj se nađe na putu. Ovde ide korak dalje, predstavlja i smrt, kao i najmračniju stranu sebe, koju je, kao i uvek, prouzrokovao voljeni muškarac.

#3 Too good at goodbyes – Sam Smith

Nova pesma Sema Smita, objavljena u septembru postaće veliki romantični hit naredne godine. Svi oni koji nemaju sreće u ljubavi poistovetiće se sa ovom pesmom, i prelepim, raskošnim glasom Sema Smita.

U Smitovim pesmama uvek su u fokusu ljubavni problemi, kompleksnost tih odnosa, i intuitivna borba sa njima svakog od nas. U novoj pesmi Smit govori o današnjem problemu mladih da veruju drugima i strahu od vezivanja.

Milenijalci imaju veliki problem sa poverenjem, jer su svesni da njihovi prijatelji i ljubavni partneri neće uvek biti tu, već samo dok im je zanimljivo. Ova pesma će biti veliki hit upravo zbog velike identifikacije mladih sa njom.

#4 Perfect – Ed Sheeran

Ed Širan je ušao na velika vrata pop hitova sa pesmom I’m in love with your body, a sada se vraća sa novim hitom – Perfect.

Nova pesma je takođe ljubavna. U pitanju je opis velike, srećne ljubavi, u kojoj se vidi velika povezanost dve osobe. Ljubav koja je neraskidiva, iskrena, duboka, bez ikakvih prepreka i granica.

U ovoj pesmi možete osetiti potpuno prepuštanje romantičnim osećanjima, pa je savršena za zaljubljene koji će Novu godinu provesti sa svojim izabranicima.

#5 Unforgettable – French Montana

Za najluđi provod u klubu dolazi ritam ove neverovatne pesme. U pesmi postoji ritam muzike koja podseća na ritam koji je karakterističan za afrička plemena. On je poznat kao “ritam koji te hvata” i fenomenalan je za popularni twerk.

Uz afrički ritam tu je i neizostavni rep, koji je ove godine doživeo ekspanziju, a naredne očekujemo njegov vrhunac. Rep je bio rezervisan za geto, i za marginu, dok je danas rep ima veliki uticaj na muziku, pa tako i na pop.

Pop muzika se fenomanlno slaže sa zvukovima repa, jer je to savšren spoj nežnosti i grubosti.

#6 Swish swish – Katy Perry feat. Nicki Minaj

Ova pesma je upravo najbolji pokazatelj spoja popa i repa. Pesma je već postala veliki hit, jer pomera granica i provocira standarde. U spotu glavnu ulogu ima starija žena, koja nije savršeno građena, niti savršenog izgleda.

Keti Peri pesmi daje lepršavu notu i veselost koja podiže masu u klubu, a nakon toga dolazi čuvena Niki Minaž. Ona je jedna od najsurovijih reperki na svetu, pa ovoj pesmi daje neophodan geto zvuk koji je dovodi do vrhunca.

Uživajte u ovim hitovima i u narednoj godini

Ovo su pesme koje će sigurno biti hitovi narednih meseci. Iako su u pitanju zvanično pop hitovi, pop žanr više nije toliko čist kao što je bio kada je stvoren. On je sada mešavina mnogih žanrova, što ga čini privalčnijim za širu publiku.

Ono što je posebno zanimljivo da pop hitovi 2017. imaju i trep žanr, a to je ono čemu se radujemo u Novoj 2018. godini na muzičkoj sceni.

 

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *