Magazin

Najbolji klubovi na svetu u kojima je provod zagarantovan

дец 02, 2017

Za one koji dosta putuju, često je pitanje u kom će se lokalnom klubu najbolje provesti. Ako se zadesite u nekom od ovih gradova, znaćete koji klub ne smete da preskočite!

mikseta u klubu

Klabing je nešto komplikovanija avantura kada niste na svom terenu: manje su vam poznati lokalni običaji i način života, a samim tim je i nepoznanica gde je najbolji provod. Ako vam nedostaju najbolji klubovi u Beogradu, utešite se posetom nekoj od svetskih prestonica dobre zabave. Ova 4 kluba spadaju u najbolje na svetu.

#1 Berghain i Panorama bar (Berlin)

klub berghain & panorama bar

Iako je Berlin krcat fantastičnim noćnim klubovima, oko Berghain– a se oduvek dizalo najviše prašine: nekada poznat kao Snax i sa drugačijim konceptom (fetiš klub samo za muškarce), danas je ovo glavno odredište svih ljubitelja dobre tehno muzike, hausa i minimala. Večeri posvećene tradiciji starog kluba Snax održavaju se dva puta godišnje i nisu dostupne heteroseksualnim gostima.

Klub ima 3 stejdža: glavni, zamračeni prostor je za tehno, Panorama bar na spratu je za haus, a najnoviji dodatak je Säule, prizemlje u kom se za sada pušta ambijentalna elektronska muzika.

Berghain je smešten u staroj zgradi elektrane, prilagođenoj potrebama raskalašnog klabinga; fotografisanje je zabranjeno, a u samom klubu nema nikakve reflektujuće površine. Klub može da primi oko 1.500 posetilaca, ali veoma je teško ući u njega – dobro je poznato da su vratari kluba vrlo kapriciozni i da vas neće pustiti u klub tek tako.

#2 Hï Ibiza (ex Space, Ibica)

klub hi ibiza

Space je bio klub od istorijskog značaja; smešten na najlepšem parti ostrvu još od 1989. i višestruko nagrađivan kao najbolji klub na svetu, nedavno je promenio ime u Hï Ibiza.

Ovaj klub će pod novim imenom nastaviti tradiciju kultnog Space – a, ali u nešto drugačijem izdanju: prostor kluba je umetnički renoviran i podeljen na dve glavne prostorije, Theatre i Club, gde će se uz spektakularan laserski lajt šou održavati drugačije žurke. Hï Ibiza ima i tri otvorena stejdža koja bujaju od mnogih biljnih vrsta, VIP odeljak, pa čak i DJ pult u uniseks toaletu!

Martin Garrix, Black Coffee, Eric Prydz, Armin Van Buuren i mnogi drugi svetski poznati DJ – evi ovde puštaju elektronsku muziku i privlače goste sa svih strana na žurke koje traju i do 20 sati!

#3 Zouk (Singapur)

klub zouk

Zouk je još jedan od klubova sa vrha svetskih top – lista,a ime je dobio po kreolskoj reči za žurku. Sestrinski klub otvoren je u Kuala Lumpuru 2004. godine, a singapurski se sastoji iz tri zgrade:

  • Zouk – sa velikim podijumom, najrazličitijim žanrovima i umetničkim svetlosnim instalacijama;
  • Velvet Undergraund – nešto tiši i opušteniji deo gde se pušta haus i soul muzika;
  • Phuture – avangardni bar gde možete slušati hip hop i R&B.

Ovaj uticajni singapurski klub svake godine organizuje ZoukOut muzički festival, koji redovno poseti poseti više hiljada gostiju – nastupaju izvođači kao što su Paul Van Dyk, Gilles Peterson, Richie Hawtin, Sven Vath, ali i Stereo MCs.

Osim elektronske muzike, Zouk ima i tematske večeri – na jednoj takvoj koja se zove Mambo Jambo i održava se svake srede, pušta se miks pop hitova iz sedamdesetih i osamdesetih, kao i rok, dens i hip hop muzika.

#4 Paradise club (Mikonos)

klub paradise mykonos

Paradise klub na Mikonosu iz godine u godinu napreduje na listama najboljih svetskih klubova – od 2013. do 2016. godine je sa 33. mesta skočio čak na 14!

Nalazi se na plaži i građen je kao mešavina velike terase na otvorenom i tropskog bara, sa kog se pruža predivan pogled na Egejsko more.

Ovde su nastupali Carl Cox, Snoopadelic (umetničko ime Snup Doga kada nastupa kao DJ), Afrojack i Avicii, između ostalog, a uz dobru muziku gosti hvale i koktele.

Uz malo istraživanja, lako ćete naći klubove po svom ukusu širom sveta. Raspitajte se kod lokalaca gde se najbolje jede, gde je dobra muzika, i šta možete da očekujete kada izađete uveče – i dobar provod je zagarantovan!

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *