Restoran Lorenzo & Kakalamba

 • Palilula
  Centar i Stari grad
  Beograd, Cvijićeva 110
 • Rezervacija
  011/3295351 064/8087807
 • Radno vreme 12:00 - 23:00
 • Vrsta kuhinje Nacionalna - Srpska tradicionalna jela
 • Kapacitet 200
 • Dostava da

Restoran Lorenzo&Kakalamba je porodični restoran nacionalne i internacionalne kuhinje koji je za kratko vreme uspeo da osvoji goste svojom originalnošću, šarmom i jedinstvenim spojem Firence i Pirota.

Zamisao je potekla od iskrenog obećanja pažljivog muža voljenoj ženi na početku braka: ”Draga, jedino što mogu sigurno da ti obećam je da nikada nećeš biti gladna!”. Iz jedne ljubavi, slike dva života su se izmešale u biografiji jednog restorana.

Originalnost je glavna osobina koja ovaj restoran izdvaja od ostalih restorana u Beogradu.  Impresivan amaterski poduhvat gurmana entuzijaste je dobio svoje šokantno obličje koje sigurno neće nikoga ostaviti ravnodušim.

Kada zakoračite u ovaj restoran naći ćete ste u dilemi, da li se nalazite na jugu Srbije ili ste otputovali kroz vreme i vratili se u renesansnu Italiju.

Pred vama će se nizati i mešati različite slike i ukusi, prošlost i budućnosti, tradicija i avangarda, Srbija i Italija.

Ukoliko se na samom ulazu ne sapletete na neki od nevešto sakrivenih kablova ili daleko bilo, ne propadnete kroz rupu u podu direktno u kuhinju u lonac sa ukusnim đakonijama, naći ćete svoje mesto na nekoj od maštovitih stolica i naručiti nešto od slasnog firentinskog ili piroćanskog krkanluka.

Neki od specijaliteta po kojem je restoran Lorenzo & Kakalamba poznat su: ručno rađene raviole, ručno rađene njoke, peglana kobasica, tradicionalni pirotski đubek, kao i mnogobrojni italijanski specijaliteti.

Kada budete zadovoljili svoje gurmanske apetite za oko će Vam sigurmo zapasti mnoštvo interesantnih detalja, od krave koja spokojno pase travu po plafonu, preko komičnih reprodukcija čuvenih firentinskih skulptura do fantastičnih slika slavnog Botera.

I još, ako vam se išta od toga što vidite bude toliko svidelo, bilo da je viljuška ili luster ili nesto treće, da ne možete prosto da se odvojite, -i ne morate! Tačno tako, sve što budete videli u ovom nesvakidašnjem ambijentu je na prodaju.

Ništa neće biti neobično ukoliko svoje prijatno veče završite na ovaj način:

“Molim vas zapakujte mi ovu šniclu da ponesem kući, a da molim Vas poneću i ovaj tanjir i dve stolice! Hvala!”

Online rezervacija
 • Share:

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Magazin

Pratite naš Magazin i budite uvek u toku sa najnovijim događajima.
Sve gradske aktuelnosti na jednom mestu.

KARTA PIĆA

Nema karte pića za ovo mesto

JELOVNIK

Nema jelovnika za ovo mesto