Restoran Madera

 • Zvezdara
  Palilula
  Beograd, Bulevar kralja Aleksandra 43
 • Rezervacija
  065888999
 • Radno vreme 10:00 - 01:00
 • Vrsta kuhinje Nacionalna - Srpska tradicionalna jela, Internacionalna
 • Kapacitet 300
 • Dostava da
 

opis akcije

Restoran Madera nalazi se u gradskoj zoni koja ima dugu prošlost, u Bulevaru kralja Aleksandra 43. i predstavlja  jedan od najpoznatijih prestoničkih restorana inernacionalne kuhinje.

Na mestu gde se danas nalazi restoran Madera najpre je otvorena kafana Smederevo, gde su se okupljali kočijaši i amali. Potom je, u duhu moderne, podignuta višespratna zgrada čije je prizemlje 1937. godine krasila kafana – restoran Madera. Današnji moderni izgled restorana Madera  je dobila u maju 2003. godine.

Sada nadaleko poznato ime ovog restorana koje je vremenom postalo brend nastalo je zahvaljujući jednom gostu.  Priča kaže da je restoran dobio ime tako što je neko od gostiju na otvaranje  restorana doneo odlično, prvoklasno i do tada neviđeno vino sa portugalskog ostrva Madeira.

Tako je rođena zvezda među kafanama i restoranima, a od tog trenutka ime resotrana Madera je postalo poznato među svim uglednim Beograđanima i onima koji bi to želeli da postnau.

Čuveni gradski boemi su birali i još uvek biraju ovaj restoran za mesto na kome počinju i zavšavaju svoj dan. Zbog toga je Madera ne samo restoran sa kvalitetnom hranom i pićem, već je i kultno mesto našeg grada.

U ovom restoranu okupljali su se gradski boemi, čuveni umetnici i novinari, koje su popularno nazivali „maderašima”. Među njima su dr Aca Obradović, Predrag Milojević, Ljuba Tadić, Miroslav Radojčić, Den Tana, Miljan Miljanić, Slava Đukić, Ljubiša Vukadinović, Dragoslav Šekularac i drugi.

I danas legende Beograda, političari, biznismeni, sportisti, novinari, umetnici  i javne ličnosti restoran Maderu doživljavaju kao svoju drugu kuću.

Na bogatom meniju restorana Madera nalaze se pažljivo osmišljeni specijaliteti nacionalne i internacionalne kuhinje koji se prave od posebno biranih svežih namirnica. Uz kvalitetan izbor domaćih, italijanskih, francuskih, španskih i čileanskih vina, kao i živu muziku u večernjim satima, ovde ćete provesti prijatne, opuštajuće  i nezaboravne trenutke.

Današnji izgled restoran Madera je dobio nakon renoviranja 2003. godine i sada predstavlja jedan od najlepših restorana u Beogradu. Stara, tradicionalna i boemska  atmosfera ovog restorana savršeno je uklopljena sa savremenim  dizajnom.

Ono što ovaj restoran izdvaja u odnosu na ostale restorane u Beogradu, jeste upravo njegova kvalitetna i nezaboravna kuhinja kojoj se gosti uvek vraćaju. Posetioci ovog restorana namenski dolaze  u Maderu kako bi uživali u jelima čiji se nazivi nalaze na većini jelovnika beogradskih restorana, ali ovde imaju drugačiji, kvalitetniji ukus.

Restoran Madera svojim gostima nudi mogućnost  da ručak pojedu u klimatizovanoj sali kapaciteta 170 mesta, a leti je posebno primamljiva bašta koja je napravljena za čak 270 ljudi i sa koje se pruža prelep pogled na Tašmajdanski park.

Online rezervacija
 • Share:

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Magazin

Pratite naš Magazin i budite uvek u toku sa najnovijim događajima.
Sve gradske aktuelnosti na jednom mestu.

KARTA PIĆA

Nema karte pića za ovo mesto

JELOVNIK

Nema jelovnika za ovo mesto