Magazin

Najluđe novogodišnje akrobacije ikada

окт 26, 2017

Nova godina je datum kada donosimo mnoge životne odluke, restartujemo svoj život i navike i počinjemo ispočetka. Bar bismo mi tako voleli. Novu godinu često volimo da provedemo u krugu porodice, prijatelja i svih onih koje volimo.

bmf drifting

Ipak, postoji i drugačiji doček Nove godine, a da nisu u pitanju kafane, klubovi i restorani. Postoje ljudi koji se bave ekstremnim sportovima, i svoju sreću žele da iskušaju baš na taj čuveni praznik kada se sve prelama.

Ipak, mnogih novogodišnjih odluka se ne pridržavamo, a koje su one najčešće, pročitajte u našem tekstu.

Red Bull je pre nekoliko godina napravio spektakl pod nazivom No Limits (Bez ograničenja), kako bi doček onih koji vole velike količine adrenalina bio adekvatno ispunjen.

Ovaj program je prekinut pre nekoliko godina, ali i dalje se pamte neverovatne akrobacije koje su ekstremni sportisti izveli automobiloma i motorima.

Neverovatan skok autom od 82 metra – doček 2010. godine

Trevis Pastrana je na prelomu 2009. godine odlučio da napravi svetski rekord u skoku sa trkačkim autom dužine čak 81 metar!

Jedino što je Pastrana uspeo da izjavi nakon skoka bilo je – ovo je bila neverovatna vožnja. Još neverovatnije je da je Pastrana ovaj skok zavšio totalno nepovređen, izašao iz auta, protrčao celom stazom, i za kraj skočio u vodu kao simbol pobede.

Nakon skoka izjavio je da je voda bila mnogo hladnija nego što je očekivao.

Najznačajnije je što je Pastrana ovim skokom oborio svoj prethodni rekord za 30 metara. U izjavi je dodao da je let bio fenomenalan, i da nije mogao da zamisli savršeniji skok.

Prethodni svetski rekord iznosio je 53 metra, a Pastrana je želeo da ga obori za još 30 metara, i bio je sasvim blizu! Kada su ga pitali u kakvom je stanju automobil, nasmejao se i rekao da nije podmornica, ali da je u korektnom stanju.

Da je probao da preskoči Adu Ciganliju, a nije uspeo, njemu bi otkup automobila Beograd bila prva naredna destinacija.

Najluđi moto skok – doček 2008. godine

Ove godine će biti desetogodišnjica čuvenog skoka, koju je izveo Robi Medison, kada je skočio na vrh, i sa 30 metara visoke zgrade u Las Vegasu.

Red Bull je Medisonu ponudio dva miliona dolara za ovaj skok, on je izazov prihvatio i uspešno ga ispunio. Prilikom skoka Robi Medison je bio staložen, i izgledalo je kao da skače sa 30 metara visine svaki dan.

Medison je ovim skokom ozbiljno izazvao smrt, jer je postojala velika opasnost da on pogine. Skok je završio povredom ruke, na kojoj mu je meso između palca i kažiprsta potpuno isečeno.

Nakon skoka Medison je hospitalizovan, kako bi mu se ukazala pomoć, i kako bi se utvrdila ozbiljnost povrede. Iz bolnice je izašao sa 10 šavova, i pobednički nastavio proslavu najluđe noći u noćnom klubu u Las Vegasu.

U prvom intervjuu nakon skoka našalio se da su tih deset šavova koje je dobio skačući sa replike Trijumflane kapije uspomena koju će rado poneti kući u Australiju.

Medison je dodao da ne bi odustao od skoka ni da je bio svestan povrede, ali je naglasio da ovaj skok više nikada ne bi ponovio ni za mnogo veće pare.

Svestan je koliko je imao sreće, a ne želi da je iskušava dva puta na istom skoku, jer ima još mnogo akrobacija koje bi probao, i za koje će mu biti potrebno mnogo sreće.

Medison je nakon ovog dočeka nastavio sa akrobacijma i ljubavlju prema ekstremnim sportovima, pa je ove godine surfovao motociklom, oduševio sve prisutne, i pomerio granice i standarda rizičnog sporta.

Za ljubitelje manje rizičnih akrobacija – spuštanje žicom

Na Havajima možete provesti Novu godinu uz spuštanje zip lajnom dužine od 50 metara preko vodopada i kišnih šuma. Osim toga, postoji i Nacionalni park Vulkani Havaja, u kom noću možete da uživate u odrazu lave koja se reflektuje na dnu kratera Halemaumau.

Ukoliko ste ljubitelji adrenalina ova žurka je pravi izbor za vas. S obzirom na to da ne možete da prevrćete automobile i motore, a da tu akrobaciju preživite, onda možete da uživate u sigurnom ali uzbudljivom sportu i dočeku.

Akrobacije simbol kraja stare godine

motociklista u vazduhu

Najbolji način da se oprostite od stare godine je radikalni rez, koji će vam podići adrenalin. Ipak, ne preporučujemo da radite ove ekstremne sportove, jer je za njih potrebno mnogo veštine i godine učenja. Dovoljno je da samo gledate ove akrobacije i vaš adrenalin će skočiti.

Kompromisna opcija je da se opredelite za manje ekstremne sportove, kao što je spuštanjem žicom kroz šumu, jer su oni mnogo sigurniji, a donose veliko uzbuđenje.

U novogodišnjim praznicima uživajte, iskorsitite vreme kako najviše volite, ali budite i pametni, čuvajte zdravlje i glavu! Usput, pročitajte naše savete za novogodišnji doček u Beogradu.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *