Magazin

Novogodišnje odluke koje će potrajati (zaista)

сеп 04, 2016

“Ako se fokusiraš na rezultate, nikada se nećeš promeniti. Ukoliko se fokusiraš na promenu, rezultati će sami pristići” – Džek Dikson

Iskreno ne verujem da je Nova godina kao dan iole drugačiji od svih ostalih, a takođe ne verujem ni u slučajnosti.

Kada kažem ovo, ne mislim ništa loše o uzbuđenju koje raste sve više dok se približava taj sudbonosni 00:01 otkucaj, a ne kažem ni zbog nekih verskih uverenja. Štaviše, ja volim velika okupljanja i proslave, a nekada se radujem i malim stvarima…
Npr. kada uspešno napravim paralelno parkiranje ili kada iskoristim neku zvučniju reč tokom konverzacije, obradujem se kao malo dete kada ugleda Pokemone na malom, pametnom telefonu.

Ono što zaista želim da kažem ovim, jeste da Novogodišnje odluke propadaju i to sa posebnim razlogom, a veoma je povezane sa disciplinom.

Novogodišnje odluke propadaju jer nisu nastale iz prave borbe i teškoća! One su samo bazirane na datumu u kalendaru i obavezama, a često se pojavljuju kao simptomi, a ne kao uzrok naše nesreće.

Doduše, neke odluke su zdrave za naše fizičko i emotivno zdravlje. Ostavljanje cigareta, gubitak kilaže, rasterećenje od stresa – sve su to pozitivni koraci za nas.

Ali, ako nemamo nešto što nas jako drži vezane za te ciljeve i želje, lako ćemo posrnuti za tim jednim hamburgerom, cigaretom ili bilo kojim porokom kojeg želimo tako jako da se otarasimo!

Kao da namerno izbegavamo srž problema kako bismo izbegli razočarenje i teške stvari.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *