Magazin

Saveti za doček Nove godine u Beogradu

окт 07, 2017

Beograd je jedna od najpopularnijih destinacija za doček Nove Godine u Srbiji. Ovde smo spremili nekoliko saveta kako bi vaš doček Nove godine u Beogradu protekao bez neprijatnih iznenađenja.

Gde slaviti Novu Godinu u Beogradu?

Ponuda za doček Nove godine u Beogradu sve je raznovrsnija iz godine u godinu, i dobar provod moguć je za svačiji džep i ukus – bilo da vas zanimaju kafići za doček nove godine, restorani, nova godina u klubovima Beograda ili beogradske kafane za doček Nove godine. Cene se u proseku kreću od 20 evra pa naviše, u zavisnosti od toga koliko je luksuzno ili popularno mesto gde slavite.
Imajte na umu da je najvažnije rezervisati mesta na vreme, za šta god da se odlučite! Ovo se odnosi i na smeštaj u Beogradu za doček Nove Godine – ukoliko razmišljate na vreme, izbor će biti veći, a možete i dobiti povoljniju cenu.

Prevoz u Beogradu

Vožnja u sopstvenoj režiji – kolima na doček

Ukoliko vozite kola, oslobođeni ste brige o rasporedu polazaka gradskih prevoza u novogodišnjoj noći. Ipak, postoji nekoliko važnih stvari na koje morate da obratite pažnju ako vozite vi ili neko od vaših prijatelja:

  • Alkohol – vožnja u pijanom stanju ulicama Beograda svake godine izazove mnoštvo nesreća s tragičnim ishodom, i zato ne dozvolite sebi da iscrpljeni i pijani sedate za volan. Nađite u društvu prijatelja kome nije mnogo stalo do čašice, ili ovog puta to budite vi. Ukoliko ne uspete da se dogovorite, uvek je dobra odspavati malo u kolima, ili se opredeliti za drugi vid prevoza, a pokupiti auto sutradan;
  • Parking u Beogradu za Novu godinu – ukoliko uspete da nađete dobro parking mesto 31. uveče, na konju ste! Dobra vest je da je parking besplatan prvog, drugog i sedmog januara, pa možete da odahnete što se toga tiče; ovde možete videti gde sve možete da parkirate kola za doček Nove Godine u Beogradu;
  • Prohodnost grada – osim što su uslovi za vožnju nešto teži u zimskom periodu, vožnju vam može otežati to što su neke velike ulice za doček u Beogradu zatvorene: na primer, ispred Narodne Skupštine (i nekoliko drugih lokacija za doček na otvorenom) se oko 17 časova zatvara ceo potez do početka Bulevara Kralja Aleksandra, a to udruženo s mogućnošću produžetka radova na ulicama može biti noćna mora. Ukoliko dolazite u centar Beograda iz drugih delova grada, možete se parkirati u podzemnoj garaži kod Predsedništva, ali i tu su kapaciteti ograničeni.

Taksi u Beogradu za Novu godinu

Prevoz taksijem do odredišta je dobar jer ne morate da brinete o tome gde se parkirati i koliko smete da pijete. Na raspolaganju vam je veliki broj taksi službi u Beogradu. Međutim, i ovde postoji nekoliko stvari o kojima morate misliti:

  • Novogodišnja tarifa – taksi vozi po skupljoj tarifi noću i za praznike, a nije tajna da uobičajena tarifa vrtoglavo skače u novogodišnjoj noći, u gradu u kom je taksi najskuplji u zemlji;
  • Prezauzetost – kako je taksi jedan od najboljih vidova prevoza za doček, može vrlo lako da se desi da okrećete brojeve službi satima, i na kraju ne uspete da dođete do vozila. Nije loša ideja pozvati prevoz malo ranije kako biste bili sigurni da ćete uspeti da naručite vozilo.

Gradski prevoz u Beogradu za Novu godinu

Najjeftinija i najjednostavnija varijanta koja premrežava ceo grad i uvek je tu ako nema taksija, a kola nisu dostupna. Međutim, gradski prevoz za Novu Godinu može biti nezgodan iz sledećih razloga:

  • Neudobnost – ukoliko ste svečano obučeni i nosite tanku odeću i visoke štikle, vožnja prevozom biće znatno teža nego inače; možete poneti udobnu, ravnu i toplu obuću i kapute, jer deo puta verovatno prelazite i peške, pa se presvući kada stignete;
  • Smanjen broj vozila – na sajtu Gradskog saobraćajnog prevoza Beograd informišite se o tome kakav je red vožnje za Novu Godinu.

Ukoliko ste doputovali u Beograd za doček Nove Godine, verovatno ćete želeti da najbolje iskoristite dane pre i posle praznika – posetite neke od beogradskih znamenitosti, prošetate glavnim ulicama ili uživate u novogodišnjem programu i atmosferi.
Turistički info centri nalaze se na više lokacija u Beogradu, a možete se osloniti i na nove turističke table, postavljene u centru Beograda, sa informacijama kako i kuda se kretati kroz Beograd.

Šoping u Beogradu za Novu godinu

Radno vreme šoping centara u Beogradu za praznike je neznatno izmenjeno: 31. decembra obični rade do 18 časova, pa imate priliku da do tada obavite poslednju kupovinu; 1. januara se ne radi, a regularno radno vreme važi do 6. januara – tada se radi skraćeno, a na Božić se ne radi.

Ulica Otvorenog srca“ je tradicionalna dečija novogodišnja manifestacija koja se održava svakog prvog januara u Beogradu, s početkom u 12 časova. Program se održava u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici, Skadarliji, a više beogradskih opština je odlučilo da pod svojim okriljem organizuje prigodan program, pa možete birati gde ćete prošetati s decom i pazariti razne praznične drangulije.

Nadamo se da će vam ovi saveti za doček Nove godine u Beogradu pomoći da ovaj događaj provedete u najboljem raspoloženju.

Komentari

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *